EBV Beauty Clinic                                                          | Blog |                                                                   13/03/2024

Botox og filler - hvad er forskellen?Hvis du overvejer en skønhedsbehandling, som kan forynge dit ansigt og give det et mere glat og jævnt udtryk, kan du i denne artikel blive klogere på både botox og filler.


Det kan være svært at kende forskel på de to behandlinger, botox og filler, men de er faktisk meget forskellige. Hos EBV Clinic sætter vi en ære i at tilbyde de bedste behandlinger til vores kunder, og derfor kan du her lære mere om, hvilken behandling der passer bedst til dine behov og ønsker.Hvad er botox?

Botox, også kaldetBotulinum Toxin, er et muskelafslappende lægemiddel, som virker lokalt i den eller de udvalgte muskler, der behandles. Botox lammer musklen, hvilket afslapper området. Rynker og linjer i ansigtet opstår blandt andet pga. vedvarende bevægelse og spænding af musklerne, og derfor er botox en effektiv behandling ved mimiske rynker. Botox tilføjer ikke volumen eller fylde.


Behandling med botox er ikke permanent. Som udgangspunkt virker botox i omkring 3-6 måneder, hvorefter enny behandling kan anbefales, så resultaterne vedligeholdes. Du vil allerede kunne se en effekt 2-10 dage efter behandlingen.


Hvis du er ked af rynker eller linjer i ansigtet, som kommer af mimik eller spændinger, kan botox være det rigtige valg for dig. Et eksempel på denne slags rynker er bekymringsrynker i panden, som botox kan forebygge og reducere.

Hos EBV Clinic skræddersyr vi altidbotoxbehandlingertil den enkelte. Ønsker du behandling med botox hos os, skal du mindst 48 timer inden konsultationen tilses af en behandler, så det sikres, at du har betænkningstid. Denne lovpligtige forkonsultation er gratis og i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens regler.


Hvad er filler?

Filler er ligesom botox en behandling, der foregår med injektion i musklen. Dog virker filler anderledes idet det tilføjer volumen til området. Vedbehandling med fillerhos EBV Clinic indsprøjtes Hyaluronsyre. Det er et sukkerstof, som mennesker naturligt producerer, men som mindskes med alderen. Fillerbehandlingen fylder området ud, og reducerer rynker og linjer i huden.


Hvis du ønsker det, kan filler også bruges til at skabe fylde i et bestemt område i ansigtet. Filler kan eksempelvis skabe mere markerede kindben, forstørre dine læber, skabe volumen i hagen og meget mere. Filler er ligesom botox ikke en permanent løsning, og skal altså gentages løbende, hvis resultaterne skal opretholdes. Behandlingen har en holdbarhed på op til 12 måneder.Botox og filler - hvad skal du vælge?

Selvom behandlinger med botox og filler begge sigter mod at give dig et mere ungdommeligt og glat udseende, er de meget forskellige. Det er derfor vigtigt, at du er oplyst, inden du vælger en af behandlingerne. Valget mellem botox og filler er altid individuelt og afhænger af dine ønsker – dog kan vi oplyse dig om de generelle forskelle og muligheder, de hver især tilbyder.Valget mellem botox og filler afhænger af flere faktorer, herunder:

  • Type af rynker: Hvis du har mimiske rynker forårsaget af muskelbevægelser, er botox muligvis det bedste valg for dig. Hvis du har statiske rynker eller ønsker at tilføje volumen, kan filler virke bedre.

  • Ønsket resultat af behandling: Overvej, hvilke resultater du ønsker. Hvis du vil reducere rynker, er botox ideelt. Hvis du vil tilføje volumen eller forbedre konturer, er filler det rigtige for dig.

  • Varighed af resultater: Hvis du ønsker en langvarig løsning, kan filler være mere hensigtsmæssig, da dens resultater typisk varer længere end botox.

  • Budget: Prisen kan også være en faktor. Generelt set kan fillerbehandlinger være dyrere end botox, da de ofte kræver større mængder produkt.Botox er velegnet til reducering af mimiske rynker, som forværres med alderen og ved bevægelse af musklerne. Filler er derimod det rigtige valg for dig, hvis du ønsker mere fylde i bestemte områder af ansigtet, samtidig med at rynker og linjer reduceres. En botoxbehandling virker i omkring 3-6 måneder, hvorimod en fillerbehandling har en holdbarhed på op til 12 måneder.


Husk, at du altid kan få mere viden og vejledning her hos EBV Clinic. Du kan kontakte os på tlf. 31625096 ellerbooke en gratis konsultationvia vores hjemmeside.FAQ 


Er botox og filler smertefulde behandlinger?

Hverken botox eller filler er smertefulde behandlinger, men der kan forekomme en prikkende fornemmelse eller let ubehag, som gerne skal aftage hurtigt igen.Er der nogle alvorlige risici ved botox- eller fillerbehandlinger?

Både botox- og fillerbehandlinger er generelt sikre, når de udføres af en kvalificeret og erfaren læge eller kosmetisk behandler. Dog kan der være visse sjældne risici og bivirkninger, såsom allergiske reaktioner eller infektioner. Det er vigtigt at følge din behandlers råd og dele eventuelle bekymringer.Kan botox- og fillerbehandlinger kombineres?

Ja, de kan kombineres for at opnå en mere omfattende forandring af ansigtet. Ved at kombinere de to behandlinger kan man opnå både reduktion af rynker og tilføje volumen til forskellige områder af ansigtet.